Magazines + Newspapers

MUZIEK PARADE

September 1978

ontmoeting
met blondie
in new york

Toen bekend werd gemaakt, dat BLONDIE niet naar Nederland zou komen, was de redactie van MUZIEK PARADE bijkans in paniek. Immers, “operatie 8 juli” zou dan niet doorgaan en honderden en honderden trouwe MP-lezers(essen) hadden mee gedaan aan die grandioze BLONDIE-WEDSTRIJD uit het MP-feestnummer.
Goede raad was duur. En op een redactie-bijeenkomst zei Fotograaf GOVERT DE ROOS: “Als Blondie niet naar Nederland komt, gaan wij toch naar New York”. En zo simpel als dat klinkt, is het eigenlijk ook. Snel werd Blondie-Manager Terry Lees in New York gebeld, een afspraak gemaakt en tickets gekocht.
Ondertussen stapelden zich de persberichten op over het plotselinge niet-komen van Blondie. Koppen in de kranten, als “ruzie in de groep” en “er is totaal geen belangstelling voor het optreden” waren niet van de lucht. Plotseling bleef er geen spaan over van het meisje, dat een paar weken daarvoor de pers bol liet staan van positieve verhalen en… haar best verkochte single van 1978.
Govert de Roos kan een potje bij Debbie breken, omdat hij de mooiste foto-serie ooit van Debbie heeft gemaakt. Debbie was dan ook dolenthousiast over de BLONDIE MP SPECIAL, waarin deze kleurenprenten zo magnifique tot hun recht kwamen. Bij Govert stortte Blondie haar hart uit: “Ik begrijp er niets van, Govert”. Debbie snikte het bijna uit, “eerst weet de Nederlandse pers niet hoe ze mij moeten vertroetelen en nu word ik gewoon de grond ingeboord. Ik begrijp er niets van”.
Govert – sneller met zijn camera, dan met een bevredigend antwoord – kon alleen maar zijn schouders ophalen en vragen: Maar waarom ben je dan niet gekomen Debbie?
Debbie Harry: “Ik sta onder contract bij een platenmaatschappij, die persé wilde hebben, dat ik mijn nieuwe elpee zou afmaken. En dat alles vlot niet zo erg, als wij verwacht hadden. Mike Chapman is speciaal naar New York gekomen om er iets bijzonders van te maken. De fans verwachten een optimaal product. Mike wil er alles aan doen en is erg kritisch. Nu zijn wij achter op het tijdschema. Ik stelde de platenmaatschappij voor om de elpee dan eind juli af te maken, zodra ik terug zou zijn uit Europa, maar daar voelde men niets voor. Ik was laaiend, want ik wist dat er duizenden mensen uitkeken naar het concert van 8 juli”.
Kun je begrijpen, dat iedereen teleurgesteld was? vroeg Govert. “Natuurlijk”, zegt Blondie, “maar daar moet men mij niet op aankijken. Dit is een beslissing, die buiten mij om wordt aangenomen. Ik kan er echt niets aan doen. Het is de fout van mijn maatschappij als de schuld in mijn schoenen wordt geschoven”.
Debbie vertelt dit alles met tranen in haar mooie ogen, in haar huis in New York Chelsea. Het is een soort dakwoning, 4 hoog. Je ziet dat soort huizen wel eens in Amerikaanse films. Het is een erg licht en ruim huis, waar het wel een rommeltje is. “Het lijkt wel een stand van de vlooienmarkt”, vind je niet?, vraagt Debbie. Overal liggen boeken, kleren, platen verspreid.
Debbie’s lachje is snel verdwenen als ze zich herinnert dat een Nederlands popblad haar stokoude blote foto’s heeft afgedrukt. “En dan te bedenken, dat datzelfde blad op de knieen heeft gesmeekt een foto-serie te mogen maken. Nee, die jongens komen er niet meer in. Ze zijn alleen maar belust op sensatie”, zegt een getergde Debbie.
In een ander Nederlands blad moest Debbie lezen, dat haar relatie met Chris (Stein) op de klippen was gelopen. “Wat heeft dat nou met mijn muziek te maken”, jankt Debbie, “ik maak muziek en wil mijn privé-leven zo veel mogelijk gescheiden houden van mijn muzikale activiteiten. Ik had nooit en te nimmer verwacht, dat jullie pers zo boulevard-achtig is. Is dat uit Amerika overgewaaid? Het gaat trouwens prima tussen Chris en mij”.
Het is overduidelijk, dat Debbie Harry niet erg “in the mood” is voor een foto-serie, zelfs niet met Govert de Roos. Het duurt dan ook nog 5 dagen van wachten en bellen totdat Debbie zegt: “Ok, je bent helemaal uit Nederland gekomen. Laten we maar aan het werk gaan”. En dat betekende dat Debbie – als een volleerd model – de prooi werd van de camera’s van Govert de Roos.

Show More

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button