Magazines + Newspapers

Joepie

25th Feb 1979 – pages 38-39
Het nieuwe geweld van BLONDIE
****************************************
DEBBIE VECHT VOOR HAAR SUKSES EN
HAAR LIEFDESGELUK

Op een ogenblik dat sommigen Debbie Harry en haar groep Bondie wilden gaan afschrijven, hebben ze toegeslagen zoals maar weinig popformaties dat kunnen. “Heart of Glass” verkocht in een mum van tijd een miljoen eksemplaren en wordt daarmee zonder twijfel de grootste hit van Debbie en haar maats totnogtoe. Wat dan weer een terugslag heeft op hun elpee “Parallel Lines”, die eigenlijk al over zijn hoogtepunt heen was maar nu nieuwe vleugels heeft gekregen. Daarom wordt nu ook spoed gezet achter de opnamen van Blondie’s vierde elpee, dat het popgeweld van deze band, waarvan de opgang in onze kontreien begon, vergeten we dat maar niet, nog een flinke stoot voorwaarts moet geven.

Het perfekte geluk
Pittige Debbie, verleidelijker dan ooit, heeft nu wel definitief haar verleden als sekretaresse, schoonheidsspecialiste of ook nog verkoopster in een groot warenhuis afgeschreven. Ze kan het nog altijd moeilijk geloven dat het zo ‘n vaart nam.
“Ik hield mij nogal eens op met jongens van popgroepen” vertelde ze ons tussen twee opnamen in de Newyorkse studio’s door “maar ik was geen groepie in de echte zin van het woord. Ik ging niet zomaar flirten met gelijk welke knaap als hij maar een artiest was. Ik was gewoon een superfan en had een boel popvrienden in de popwereld, meer dan enige romantische avonturen.” Toen Debbie gitarist Chris Stein tegen het lijf liep, was het liefde op het eerste gezicht. Ze heeft er nog altijd geen spijt van al is ze nu wel een tikkeltje bang geworden dat dit monstersukses hun relatie zou kunnen bederven.
“We zijn nu al vijf jaar samen, van voor de groep dus werd opgericht in 1975” vertelt ze. “We hebben een prachtige verhouding, al zijn we nochtans niet van plan te trouwen omdat we daartegen zijn als instelling. Ik had nooit verwacht dat het tussen ons beiden zo goed zou gaan. Het is eigenlijk verwonderlijk dat we het na al die jaren nog zo goed met mekaar kunnen stellen en gelukkig zijn. Je mag overigens niet vergeten dat we in werkelijkheid 24 uren op 24 samen wonen en werken. Dat gaat wel eens zwaar doorwegen.”
Als Debbie het over “haar” Chris heeft, tovert ze kuiltjes in haar wangen en gaan er lichtjes branden in haar ogen. Het perfekte geluk? “Misschien wel” glundert ze “en nu maar hard duimen dat het blijft duren!”.

Show More

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button