Magazines + Newspapers

Joepie

13th May 1979

Page 15

ONDANKS
AMERIKAANSE
DOORBRAAK
BLIJFT
BLONDIE OOK
OP HET
FILMPAARD
WEDDEN

Verleden jaar sloeg Blondie voor het eerst toe, bij ons, zoals iedereen wel weet. Engeland volgde onmiddellijk maar het eigen Amerika bleef de kat uit de boom kijken. Toen kwam de door Mike Chapman geprodjoeste elpee «Parallel Lines» met het liedje «Heart of glass» dat in Frankrijk op single werd uitgebracht en een discohit werd. En toen draaiden overtuigde Blondie-fans van het eerste uur zich om in hun graf.

BREUK MET MANAGER

Chapman en Blondie trokken de lijn door en namen «Heart of glass» opnieuw op, kompleet in de disco-richting deze keer. En Amerika, met zijn gekende vooringenomenheid tegen alles wat ook maar iets met new wave te maken heeft, ging voor de bijl. «Heart of glass» is op weg naar nummer één, «Parallel Lines» komt na dertig weken onderaan in de charts gebengeld te hebben, in de top tien binnen. En Blondie heeft het zo druk, dat we Debbie en koo deze keer slechts tegen het einde van het jaar mogen verwachten.
«Maar we komen zeker terug», zegt gitarist en Debbie-vriend Chris Stein. «We zijn heus niet vergeten dat het voor ons allemaal hier begonnen is. Maar je begrijpt wel dat we de kans niet willen laten liggen om Amerika nu tock in te pakken. En we moeten dringend werk maken van onze nieuwe elpee. De volgende zes weken zitten we konstant in de studio».
Over die vierde elpee, die voorlopig «Eat the Beat» heet, wou of kon Chris nog niet zoveel kwijt. «Er komt van alles wat op, een paar disco-getinte songs en ook wat elektronische dingetjes in de Kraftwerk-richting.»
Chris maakte van de gelegenheid gebruik om te ontkennen dat er ook maar iets waar zou zijn van eventuele splitgeruchten.
«We hebben gebroken met onze manager en zoeken nu een nieuwe, dat is het enige wat veranderd is. En voor de rest mag iedereen bij ons naast het groepswerk ook zijn eigen gangetje gaan. We hebben dat zo afgesproken in het begin en zo blijft het ook.»
De Engelse bassist Nigel Harrison blijft dus aan de Westkust rondhangen, terwijl in New York toetsenman Jimmy Destri de groep Student Teachers heeft geprodjoest en drummer Clem Burke in de klubs lustig blijft jammen, de laatste tijd vooral met Chris Spedding. Chris en Debbie houden zich meer met hun filmopnamen bezig. Het «Alphaville» project ligt Stein nauw aan het hart en hij wil er ook mee doorgaan. De opnamen zijn een beetje uitgesteld, door het platensukses natuurlijk. Maar intussen heeft Debbie toch haar filmdebuut gemaakt. «Ze is opgetreden in een psichologische thriller en is daar ontzettend blij mee. Over de film vertel ik niets meer, een thriller moet je gaan zien, je moet hem niet laten vertellen.
Debbie en ik gaan ons trouwens meer met film bezighouden. Het is een heel ander medium en veel persoonlijker. Vergeleken met de muziekbusiness, met toernees bijvoorbeeld, gaat het er ook veel meer ontspannen aan toe. Dat betekent natuurlijk niet dat we Blondie laten vallen, dat zie je van hier. Maar het is altijd leuk als je iets achter de hand hebt.»

Show More

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button