Magazines + Newspapers

Hitkrant

14 Februari 1980

Uit de bios geklapt

Blondie en Meatloaf
samen in ‘Roadie’
DEBBIE HARRY en MARVIN LEE ADAY, oftewel MEAT LOAF, in de hoofdrollen. Dat zou een staaltje type-casting (het zoeken van een geschikt type voor een rol) zijn, als het hier zou gaan om een soort rolprent. Debbie als het onschuldige blondie dat uit de King Kong-achtige klauwen van het monster (neergezet door Marvin) moet worden gered. Het monster vertoont ook wat menselijke trekjes en sterft als hij Debbie van een wisse dood weet te redden. De reaktie vanuit de zaal: ‘Och, het was tòch een goedzak!’

door Mick Boskamp

Nu betwijfelen we of zo’n film anno 1980 nog wel zin heeft. King Kong is allang vertoond, zelfs in een re-make (we strooien met filmtermen dit keer!). Vandaar dat de makers van de film ‘ROADIE’ het over een andere boeg gooiden. Nog steeds dezelfde hoofdrolspelers, maar een nieuw gegeven:
Meat Loaf is een roadie, een man die voor dag en dauw uit de veren is om zowel het transport van zijn groep te regelen als de apparatuur op te zetten. Op een goede dag, tijdens een optreden van de formatie, waarin zangeres LOLA BOUILLABAISSE (Debbie) de touwtjes in handen heeft, komt er plotseling geen geluid meer uit de speakers.
Vijf minuten zonder muziek en de duizenden mensen die naar dit konsert zijn gekomen, zullen massaal de tent afbreken. Maar dan is er altijd nog roadie TRAVIS W. REDFISH. Met kunst en vliegwerk weet hij de falende apparatuur nieuw leven in te blazen.
Meat Loaf: ‘Ik heb me voor 100 procent voor deze film ingezet. Dat komt doordat ik een diep respekt voor roadies koester. Deze mensen werken dertien uur per dag om de zaak draaiende te houden. Het zijn, vind ik, de enige échte sterren in dit rock & roll-circus.’

EPILOOG:

Jere Kazan, direkteur van de filmstudio World Studios, Hollywood, heeft zojuist z’n dagelijkse duik in het zwembad van het Beverly Hills Hotel genomen. Terug in zijn gehuurde ‘cabana’ (een hokje met luie ligstoelen, ijskast en eigen telefoonaansluiting), roept hij de ober om zijn lunchbestelling door te geven. Hij heeft gekozen voor ‘Saumon Fumée’ en als witte wijn een ‘Pouilly Fussée’. Dan ziet hij op de kaart ‘de Bouillabaisse’ (vissoep) staan. ‘Ik heb het!’ zegt hij als door een donderslag getroffen. Debbie Harry heeft haar filmnaam.

Show More

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button