Magazines + Newspapers

POP FOTO

May 1980

Pages 6 & 7

Deborah Harry
zet het mes in Blondie!

“Ik wil m’n leven niet alleen aan Blondie opofferen”, schreeuwde de blonde zangeres tijdens een party in New York tegen haar vriend en groepsleider Chris Stein. Het was haar allemaal wat teveel geworden: de optredens, de plaatopnames, de interviews en altijd maar datzelfde repertoire.
Wat nu?

Al een hele tijd zat het er dik in. Deborah baalde. En niet zo’n beetje ook. De stemming binnen de groep zakte beneden een gezond peil en een paar stevige gesprekken met groepsleider Chris Stein waren dan ook onvermijdelijk. Alleen, Chris wilde maar nauwelijks luisteren naar wat er allemaal in zijn beroemde zangeres omging. Hij had maar één doel voor ogen: de hele wereld veroveren en wel zo snel mogelijk. Debby zag haar toekomst echter heel anders. Al veel te vaak had ze “nee” gezegd tegen opkomende groepen en artiesten, die haar bijna smeekten om hulp en goede raad. “Jij hebt het gemáákt, Debby”, zeiden ze dan, “we hebben bewondering voor je en zouden graag een hoop van je leren”.
Maar Debby had geen tijd. Lag elke nacht veel te laat op bed, stond vaak veel te vroeg op. De agenda bleef overvol en op een gegeven moment was ze zo gespannen, dat ze zich werkelijk overal druk om maakte. Wanneer een nieuwe plaat géén hit werd, dan was Debby daar letterlijk doodziek van. En tegelijkertijd bekroop haar het verlangen naar iets anders, iets nieuws. Iets te doen wat een nieuwe uitdaging zou betekenen. Het coachen en begeleiden van nieuwe groepen bijvoor beeld. Vaak al had ze er over nagedacht, graag ook had ze het gewild, maar nooit was het ervan gekomen. Tot die avond in New York, toen Chris haar in het oor fluisterde nòg een paar optredens versierd te hebben in een periode, waarin ze maar nauwelijks adem kon halen. En toen flapte ze alles eruit: ze ging het kalmer aan doen met Blondie, wàt er ook zou gebeuren.
Bovendien zou ze flink wat tijd vrijmaken voor nieuw, opkomend talent. En als klap op de vuurpijl een lekkere, lange, zorgeloze vakantie. Die moest er ook komen. Chris Stein was duidelijk beduusd van die felle reaktie en, wat niemand verwacht had, gebeurde. Na flink wat glaasjes wijn (dat kan best geholpen hebben) toonde Chris begrip. Sterker nog, hij zei bereid te zijn haar terzijde te staan bij het opleiden van aankomende artiesten. Natuurlijk zijn we allemaal reuze benieuwd wat daar te zijner tijd nog uit zal komen, maar één ding is in elk geval een hele geruststelling: Blondie zal blijven bestaan!


Page 27

Poppost

Wanneer komt Blondie nu?
Hoi Poppie, ik wilde jullie wat vragen. Het gaat over Blondie. Ik ben zo’n verwoed Blondie-fan, dat ik graag bij één van hun fanclubs zou horen. Weten jullie misschien een fanclubadres voor mij? En wat ik ook zo graag zou willen weten is wanneer Blondie naar Nederland komt. In Popfoto nummer 1 stond dat ze in januari een paar concerten in ons land zouden geven. Ik heb er nog niets van gehoord. Ik hoop dat ze gauw komen. Alvast bedankt en ga zo door, want mijn complimenten heb je… Groetjes van een Blondie-fan, Gemma Brouwers uit Nijmegen.

Bovenstebeste Blondie-fan, het adres van de Nederlandse Blondie-fanclub is: p/a Linda Hoffman, Postbus 70402, 1007 KK Amsterdam. En wat die Blondie-concerten betreft: naar alle waarschijnlijkheid komt Blondie HELEMAAL niet naar Nederland. De geplande concerten in januari werden onverwachts afgelast omdat de Blondie-dame en -heren daar toevallig even géén zin in hadden! Pas als de groep in ons land weer een grote hit heeft, lopen wij de kans deze Amerikaanse groep ‘ns “live” te kunen aanschouwen, eerder zeker niet!
Jammer, maar waar!


Page 75

Songteksten

ATOMIC
Blondie
Tekst & muziek: Deborah Harry/Jimmy Destri

Uh huh make me tonight
Tonight make it right
uh huh make me tonight
Tonight, tonight
Oh, uh huh make it magnificent
tonight right
Oh your hair is beautiful
Tonight, atomic

Tonight make it magnificent
Tonight make me tonight
Your hair is beautiful
Oh tonight, atomic
Atomic oh

(c) Intersong Basart Publ. Group BV, Naarden

Show More

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button