Magazines + Newspapers

Hitkrant

29th January 1981

Pages 1 & 4

Solo-uitstapje zet kwaad bloed
Debbie laat
Blondie links
liggen

Vriend CHRIS STEIN zei: ‘Doe het niet. Je brengt de groep om zeep.’ De manager van Blondie was sprakeloos en drummer CLEM BURKE wilde desgevraagd niet op Debbie’s plaat meespelen. Het nieuws dat de eigenwijze zangeres medio juni met een eigen elpee komt, sloeg in als een bom.

PRODUCERS
Maar ècht kwaad bloed zette Debbie’s keuze van producer. Niét vaste Blondie-producer MIKE CHAPMAN is voor de klus gevraagd, maar de grote mannen achter CHIC en SISTER SLEDGE, NILE RODGERS en BERNARD EDWARDS.
Twee mensen die zich met totaal andere muziek bezig houden dan het stel dat verantwoordelijk is voor de Blondie-sound. Men is dan ook bang dat Debbie op die manier de greep op haar publiek kwijt raakt.

HALSSTARRIG
Maar ze blijft halsstarrig. In een interview met een Amerikaans tijdschrift zei ze: ‘Ik heb in Blondie een rol geschapen. Een rol die te vergelijken valt met een hoofdrol in een Broadway-stuk: je speelt de rol elke dag, maar naarmate het langer duurt, neem je er steeds meer afstand van.’
‘Ik voel dat Blondie een stukje van mezelf is, maar alleen maar een stukje. Ik denk dat ik tot veel méér in staat ben.’ Dat moet blijken. Straks, in juni.


DEBBIE HARRY verveelt zich. Na vijf jaar BLONDIE wil de zangeres nu wel iets anders. Een solo-elpee, of zoiets. Wat aanvankelijk een boosaardig plannetje leek, wordt straks bewaarheid: die plaat komt er. En met veel meer tam-tam dan de bedoeling was.


NIEUWS

Debbie voorop
Natuurlijk loopt DEBORAH HARRY, de blonde zangeres van BLONDIE, altijd voorop, maar ditmaal is het toch wel heel duidelijk: tussen nu en april zal Debbie’s pruilmondje verschijnen op de voorpagina’s van maar liefst zes gerenommeerde Amerikaanse bladen. Dat worden dan: Family Weekly, Hit Parader, Playboy, People, After Dark en Soho Weekly. O ja, in Hitkrant 8 zal ze óók op de voorpagina verschijnen, dat vergaten we nog even.

Show More

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button