Magazines + Newspapers

Hitkrant

8th November 1979 – Week 45

Pages 3 & 23

Telefoon uit New York

Debbie Harry zaait verwarring

De geruchten dat het voorpaginanieuws in Hitkrant 44, over de breuk binnen BLONDIE, waarbij CLEM BURKE en NIGEL HARRISON zouden zijn opgestapt, op onwaarheid berusten, doken deze week op. Totdat op donderdag 1 november de telefoon van redakteur Mick Boskamp ging. Interlokaal, New York: DEBBIE HARRY aan de lijn!

Boos
Debbie: ‘Ik ben boos!’
Hitkrant: ‘Waarom?’
Debbie: ‘Ik heb begrepen dat jullie een artikel hebben geschreven over een breuk binnen de groep.’
Hitkrant: ‘Klopt’.
Debbie: ‘Waarom brengen jullie dat? Zulk nieuws is afbrekend!’
Hitkrant: ‘Het is dan ook de bedoeling dat je dit nu even rechtzet.’
Debbie (en let op deze zin!): ‘Wel, voor het ogenblik zou ik de geruchten vergeten. En… eh, ik denk niet dat dit soort berichten opbouwend zijn.’

Engeland
Nadat de Hitkrant had uitgelegd dat het blad allesbehalve de groep in een kwaad daglicht wil stellen (denk aan de twee Blondie-elpees-van-de-week!), wordt Debbie aanmerkelijk vriendelijker en hangt op, na te hebben verteld dat de groep binnenkort naar Engeland komt voor enkele konserten.

Verdacht
Iemand die helemaal uit New York belt om een bericht te ontkennen en dan uiteindelijk dat bericht helemáál niet ontkent, maakt zich natuurlijk een beetje verdacht. Zelf leek ons het juiste antwoord: ‘Clem en Nigel spelen nog steeds bij Blondie. We hebben een reuze tijd. Geloof niet in leugens’ veel doeltreffender.
Nu zijn wij, Hitkrant, Blondie en lezers, nog geen steek verder gekomen. In ieder geval bereikte ons deze week het bericht dat Nigel Harrison een solo-kontrakt heeft getekend bij een platenmij. Toch een definitieve breuk? De tijd zal het leren!


OORLOG BIJ BLONDIE
Heeft Debbie Harry een nieuwe strategie?
Styling Shop FIORUCCI: glitter en goud in het hartje van Los Angeles. De juist omgeving voor een perskonferentie van BLONDIE. Terwijl zo’n honderd meter verderop de oorlogsfilm der oorlogsfilms ‘Apocalypse Now’ z’n tweede suksesvolle week ingaat, rolt een heuse tank de Hollywood Boulevard op. Uit de geschutskoepel steekt een blond koppie. DEBBIE HARRY zwaait naar de omstanders die luid applaudisseren. Opkomen in een tank? Een nieuwe strategie?

CHRIS STEIN, vaak omschreven als ‘alleen maar de vriend van Debbie Harry’ (een omschrijving die overigens op niets gebaseerd is), vindt van wel: ‘Dat feestje in Los Angeles was simbolisch voor de nieuwe aanval die Blondie inzet. Amerika, Engeland en Europa zijn plat. Het volgende doelwit wordt China, dan Rusland en misschien Japan.’

Vakman
Stein, een vakman op het gebied van het schrijven van pakkende songs, kon toen niet bevroeden dat binnen zijn eigen leger een klein oorlogje gaande was. Eigenzinnige jongens als bassist NIGEL HARRISON en met name drummer CLEM BURKE zagen die nieuwe strategie (laten we maar in deze termen blijven spreken) niet zitten en stapten onlangs op. Oorlog en vrouwen gaan maar moeilijk samen en Debbie Harry is een vrouw.

Verschil
Tussen de Debbie van twee jaar geleden en de Debbie van nu zit een wereld van verschil. Het schuchtere vrouwtje dat geen interviews toestond, staat nog stééds geen interviews toe. Het is nu echter geen kwestie van principe meer, maar een kwestie van geld. De hoogstbiedende valt bij de familie Stein in de prijzen. ‘n Kwestie van geld. De oorzaak van al het kwaad. Terwijl Debbie van de daken bleef schreeuwen dat Blondie een groep was en geen zangeres, bleek de uitbetaling aan de groepsleden toch niet zo sociaal in elkaar te zitten. De zeer kostbare flat van Chris en Debbie in het hartje van Manhattan steekt schril af tegen de etage van Clem Burke in de Lower East Side, een gezellige, maar zeker géén veilige buurt!

Nevenaktiviteiten
Waarom die nieuwe manager SHEP GORDON het zo ver heeft laten komen, is onbegrijpelijk; Burke en Harrison waren een belangrijke schakel in het geheel. Misschien dat de Nevenaktiviteiten van Debbie, die veel geld in het laatje brengen, dat ingrijpen hebben vertraagd.
Niet alleen brengt het poseren voor bladen zeer veel geld op, ook de filmaktiviteiten van de Gouden Godin van Blondie vormen een bron van inkomsten. Maar voordat wij haar kunnen zien schitteren in de Newyorkse speelfilm ‘Union City’, zal er toch een oplossing moeten komen voor Blondie, een groep die het nu zonder twee belangrijke leden moet doen.

Misschien kan de zangeres wat dat betreft een voorbeeld nemen aan het schuchtere, vriendelijke meisje dat zij in ‘Union City’ uitbeeldt!
Mick Boskamp

Show More

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button