Magazines + Newspapers

Hitkrant

7th August 1980 – Week 32

  

Pages 3, 14, 19, 22

Debbie als Marilyn
DEBBIE HARRY heeft de smaak te pakken gekregen. Sinds ze een rol heeft annvaard in een speelfilm (‘Roadie’) wordt zij overstelpt met aanbiedingen uit Hollywood. Het is nu zo goed als zeker dat zij de hoofdrol gaat spelen in de verfilming van het (nog niet gepubliceerde) meesterwerk van schrijver Truman Capote, ‘ANSWERED PRAYERS’. Het verhaal gaat over een filmster die verliefd wordt op de president van Amerika. Namen worden niet genoemd, maar dat het hier de romance tussen MARILYN MONROE en JOHN KENNEDY betreft, is bekend. Kortom: Debbie Harry kruipt nu eindelijk in de huid van de dame met wie zij altijd vergeleken wordt.


Uit de bios geklapt

‘ROADIE’
‘Hij is de Muhammed Ali onder de Roadies; wat een souplesse, wat een voetenwerk!’ De uitspraak is van Mohammed Johnson, de snelle promotor van Rock ‘n’ Roll-konserten en de man die het compliment in z’n zak kan steken luistert naar de naam Travish W. Redfish. We zitten dan halverwege de film ‘Roadie’.

een sterrenslag
Travish is inmiddels verliefd geraakt op een ‘groupie’, een zekere Lola Bouillabaise, en volgt haar kris-kras door het Zuiden van de Verenigde Staten. Wie bevattelijk is voor luchtig akteerwerk (vooral Meat Loaf, als de roadie, speelt een knappe rol) kan z’n of haar hart ophalen, maar iemand die een beetje bekend is in de wereld van de popmuziek zal waarschijnlijk op het moment dat Mohammed Johnson de bewuste uitspraak doet, afhaken. Zo werkt dat niet: roadies worden zelden of nooit naar voren gehaald, laat staan als helden vereerd. Zelfs Meat Loaf is het daar mee eens.
‘Als er geen roadies waren, bestond er ook geen popmuziek’. En wat is de reden? Meat Loaf weer: ‘Omdat muzikanten nooit hun eigen instrumenten zullen dragen. Veel muzikanten zijn ego-trippers die denken dat niemand zonder ze kan. Roadies zijn anders. Ik zal een voorbeeld geven aan de hand van een normale produktiedag: een roadie staat’s ochtends om zes uur op; om acht uur laadt hij de spullen uit de vrachtwagen en vanaf dat moment is hij tot’s avonds laat in de slag, vaak tot de volgende ochtend. En dan begint het schema weer van voren af aan.’

Meat Loaf herinnert zich een incident dat vorig jaar plaats vond. ‘Ik stond gepland als derde hoofdact op een festival in Los Angeles. De groep die voor mij zou spelen, kwam te laat. De organisator vroeg toen aan mij of ik dat opengevallen uurtje wilde opvullen. Dat kon, want mijn roadies hadden de apparatuur al opgesteld. Toen kwam de band binnen, vloekend en tierend. Een van die dopers liep op John Knox af, een van m’n beste roadies, en begon hem te bedreigen. Zo in de trant van: als je niet gauw maakt dat je wegkomt, krijg je een mes tussen je ribben. Ik werd woedend, vloog op die vent af en sloeg hem tegen de grond. Ik noem geen namen, maar het was een bekende vogel.’ Dat was dus letterlijk en figuurlijk een sterrenslag.
Trouwens: de bezetting van ‘Roadie’ liegt er ook niet om. Blondie, Roy Orbison, Alice Cooper, Hank Williams Jr. en Cheap Trick zorgen ervoor dat je bij het zien van de film van de ene verbazing in de andere valt. De roadie blijft echter de ster. En volgens Meat Loaf werd dat hoog tijd.


Hitkrant
volgende week

Posterpagina:
DEBORAH HARRY (Blondie)

Verkrijgbaar vanaf: 14 augustus

Show More

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button